Dyrk dine egne mælkesyrebakterier

 
GettyImages-537870800_hvidkaal_roedkaal.jpg

Du kan selv dyrke naturlige mælkesyrebakterier ved at fermentere grøntsager og rodfrugter. Fermentering er en særlig konserveringsmetode, hvor man lægger grøntsager i pres i salt og derved igangsætter den gæringsproces, der danner mælkesyrebakterierne. Her får du en nem opskrift:

Ingredienser

1 kg hvidkål
1 spsk. salt
1 tsk. friskrevet ingefær

Fremgangsmåde

Riv hvidkålen i tynde strimler, læg i en skål og tilsæt salt. Ælt grundigt og pres ingredienserne rigtig godt sammen, så saften trænger ud af kålen. Læg kålen i et rent sylte-glas og pres den godt sammen. -Væsken skal op og dække kålen. Stil kålen i stuetemperatur og lad den gære et par uger. Hold øje med at al kålen er dækket af væske. Tilsæt evt. lidt citronsaft, hvis der ikke er væde nok. Når kålen begynder at boble, er din friske surkål klar.